Har man varit på Island kan man inte ha undgått den suveräna kombinationen av choklad och lakrits. Helst ska det vara mörk choklad tycker jag. Nóakúlur – oj så gott 🙂 Draumur har man klämt en och annan… På isländska godisföretaget Freyjas hemsida finns det några julgodisrecept – det blir en språkkurs samtidigt!
I Sverige går det inte att få tag på dess like vad det gäller lakritschoklad. Marabous variant som nyligen introducerats till svenska godiskonnässörer spelar inte i samma division. Så gissa om jag högg som en kobra när det plötsligt dök upp ett julgodisrecept i e-posten som självaste mys-Ernst Kirchsteiger haft ett finger med i spelet på. Det är nu testat och funnet godkänt här i hemmet. Håll tillgodo i julhelgen!
Knappt 1 dl vispgrädde
5 st Käck av normalstorlek (numera EU-standardiserade som Kick)
ca 100 g mörk choklad
Några droppar citron eller lime
Flingsalt
Koka upp grädden, bryt ner Käcken i den kokande grädden och rör tills allt smält ihop. Bryt därefter ner chokladen och rör tills även den smält. Droppa ner lite pressad citron och/eller limesaft. Häll upp i knäckformar, vänta tills det svalnat något och strö sedan flingsalt på godiset. Mmmm.
Jag ser det nästan som tjänstefel att inte hinta mig om detta recept när du snokat reda på Malin via min blogg!
//Pelle
P.S. Ska prova receptet… nångång. D.S. 🙂
Jag ber ödmjukast om ursäkt… En god sak är dock att jag hittat ännu ett lakritsrecept. Stay tuned. Återkommer i saken. Godissnoken.
Jaha. Se där ja. Så har man blivit EU-standardiserad. =)
”5 st Käck av normalstorlek (numera EU-standardiserade som Kick)”
Ser fram emot vår tripp i mitten av januari!
God fortsättning hälsar
Anna Carlsson- (numera)Kick
Haha! Vad ”kickt” 🙂 Jag ska ladda med lite bilgodis till vår roadtrip. Åse